Feb 2020

Kakkad road residence

‘Light creates ambience and feel of a place, as well as the expression of a structure.’ - Le Corbusier.

The site located in a residential area in Kannur is designed for a family of 5. The biref was to create spaces that has sufficeint natural lighting and ventilation and also to incorporate the 2 nutmeg trees at site.

Residence

Common areas are designed in a way that there is always a visual connection towards the landscape thus subsequently bringing in a sense of openness, natural lighting and ventilation.

Residence

A water body is designed which bridges in a relation between the exisitng nutmeg tress to the interior spaces.

Residence

A huge double height space is designed in the common areas thus bringing a very lively sense of volume in the interiors.

Residence

The built structre has two-way sloping roof thus toning down the overall massing of the house.

Residence

« Projects